1.    OPĆI UVJETI

Opći uvjeti poslovanja su sastavljeni u skladu s važećim propisima Republike Hrvatske, u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i međunarodnim uvjetima za e-poslovanje. Internet trgovinom zgradarska-tehnika.com.hr (u nastavku:  ˝internet trgovina˝ ) upravlja Zt-Zgradarska Tehnika  d.o.o., pružatelj usluge elektronskog poslovanja (u nastavku: ˝ Trgovac˝).

Podaci o pružatelju usluge elektronskog poslovanja:

Zt-Zgradarska Tehnika D.O.O., Novakova 7, 40305 Nedelišće, Hrvatska
OIB 80709875337
Tvrtka upisana u trgovački registar: Trgovački sud u Varaždinu
Iznos temeljnoga kapitala društva: 125.529,23 Euro / u cijelosti uplaćen u novcu
e-mail: [email protected]
info telefon: +385 (0) 40-341-004

Cijena poziva i obračunska jedinica za pozive naplaćuje se po cijeni poziva prema mobilnim mrežama telekomunikacijskog operatera korisnika.

Registracijom u internet trgovinu posjetitelj dobiva korisničko ime te korisničku lozinku koju odabire sam korisnik. Korisničko ime i lozinka povezani su s unesenim podacima. Posjetitelj registracijom jamči da je punoljetna osoba i da ima potpunu poslovnu sposobnost. Registracijom posjetitelj postaje korisnik i dobiva pravo na kupnju. Kupnjom korisnik postaje kupac.
Kupnjom ili registracijom na zgradarska-tehnika.com.hr potrošač potvrđuje da dozvoljava da Trgovac pohranjuje, obrađuje i koristi osobne podatke posredovane preko web obrasca prilikom registracije ili upisom podataka prilikom kupnje. Trgovac prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze, za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, unaprijeđenije odnosa sa Kupcima te radi provjere drugih podataka neophodnih za online kupovinu.
Svatko može u bilo koje vrijeme pismeno ili putem kojeg drugog komunikacijskog kanala zahtijevati da upravitelj osobnih podataka trajno ili privremeno prekine s upotrebom osobnih podataka.
Ovi Opći uvjeti poslovanja definiraju poslovanje internetske trgovine, prava i obveze posjetitelja, korisnika i kupca te poslovni odnos između Trgovca te korisnika i kupca proizvoda iz ponude internet trgovine.
Informacije o proizvodima i drugi sadržaj zgradarska-tehnika.com.hr su informativne i obrazovne svrhe te mogu vas savjetovati bez obveze sa naše strane. Naša odgovornost za korištenje proizvoda i informacija ne postoji.

2.    Pristup informacijama

Trgovac se obvezuje, da će korisniku biti na raspolaganju:

 • podaci o identitetu poduzeća (ime i mjesto obavljanja poslovne djelatnosti, broj registra),
 • podaci o kontaktu, koji korisniku omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju s Trgovcem (e-mail adresa, telefon);
 • informacije o bitnim karakteristikama proizvoda, odnosno, uslugama iz ponuda web trgovine.
 • informacije o dostupnosti proizvoda;
 • način i uvjeti dostave proizvoda;
 • informacije o načinu plaćanja;
 • informacije o mogućnosti vraćanja proizvoda;
 • informacije o postupku s pritužbama korisnika

3. Ponuda proizvoda i preuzimanje proizvoda

Ponuda proizvoda na internet stranici, se zbog prirode poslovanja preko interneta često mijenja i ažurira. Zbog toga može doći do pogrešaka. Molimo vas da nas o njima obavijestite putem maila info @ zgradarska-tehnika.com.hr ili nas nazovite na telefon +385 (0) 40-341-00. Pokušat ćemo problem riješiti u što kraćem roku.

Akcije i popusti

Ako su proizvodi na internet stranici već u akciji, odnosno, imaju definiran popust, dodatni popusti na te proizvode ne vrijede. Sustav će u takvom primjeru kupcu ponuditi popust koji će za njega biti povoljniji. Prilikom korištenja kupona za popust, također je moguće koristiti samo jedan kupon (kod).

Dostava

Naručene proizvode dostavljamo na području cijele Republike Hrvatske renomiranim dostavnim službama (Hrvatska pošta, HP Ekspres, GLS, DPD i drugi).
Svi će proizvodi biti zapakirani tako da se izbjegne bilo kakvo oštećenje prilikom transporta.

U slučaju nedostataka molimo da nas obavijestite što je ranije moguće, a najkasnije u roku 48 sati od dostave. U slučaju kašnjenja zbog više sile (izgubljeni proizvodi, oštećeni proizvodi u dostavi u distribucijskom centru partnera koje je isti vratio na naše skladište bez isporuke kupcu i sl.) zgradarska-tehnika.com.hr ne preuzima odgovornost na „prvi rizik” i obvezuje se poslati zamjenski proizvod u najkraćem roku.

VAŽNO: Ako ne primite robu u dogovorenom roku, molimo Vas da nas obavijestite što je prije moguće e-mailom!
Zbog moguće nemogućnosti dostave, zadržavamo pravo odbijanja narudžbe za neke zemlje u svijetu.

4. Cijene

Online cijena vrijedi za sve korisnike internet trgovine Trgovca. Sve cijene na internet trgovini su navedene u Euro i uključuju PDV, osim ako nije izričito napisano drugačije. Cijene ne sadrže troškove dostave. Cijene vrijede samo za elektronsku narudžbu proizvoda putem internet trgovine.

Cijene su važeće u vrijeme ispunjavanja narudžbenice i imaju unaprijed određenu vrijednost. Cijene vrijede u slučaju plaćanja putem navedenih metoda plaćanja pod uvjetima gore. Unatoč naporima da se ažuriraju točni podaci, može se dogoditi da su informacije o cijeni netočne. U tom slučaju, ili u slučaju da se cijena promijenila tijekom obrade narudžbe, Trgovac će:

obavijestiti korisnika (kupca) o novim cijenama. U tom slučaju, korisnik (kupac) ima mogućnost promijeniti svoju narudžbu, djelomično je ili potpuno otkazati, ili potvrditi narudžbu po novim cijenama, sve bez dodatnih troškova: odnosno, korisniku (kupcu) omogućiti odustajanje od kupnje te mu istodobno ponuditi rješenje koji će ići na obostranu korist i zadovoljstvo.

5. Postupak kupnje

Kada je narudžba primljena, odlazi u postupak obrade. Trgovac putem elektronske pošte prima obavijest da je narudžba zaprimljena. Trgovac po primitku narudžbe, provjerava dobavljivost naručenih proizvoda i narudžbu potvrdi ili s razlogom odbaci. Trgovac može, kako bi provjerio podatke i jamčio točnost isporuke, telefonskim putem kontaktirati korisnika (kupca), putem broja koji je korisnik (kupac) upisao kao kontaktni broj.

6. Sigurnost djece

Trgovac u internet trgovini ne preuzima narudžbu od osoba za koje zna ili sumnja da su djeca i osobe mlađe od 18 godina. Trgovac ne nudi u internet trgovini dostup do proizvoda koji su štetni za djecu.

Trgovac bez pismene dozvole roditelja ili skrbnika neće spremati nikakve osobne podatke od djece ili trećih osoba osim ako nisu dobiveni od roditelja ili skrbnika.

Svaka komunikacija s djecom biti će primjerena njihovoj dobi i neće iskorištavati njihovo povjerenje i nedostatak iskustva.

7. Politika privatnosti

Zt-Zgradarska Tehnika  d.o.o. cijeni vašu privatnost i zato su vaši podaci kod nas uvijek pažljivo zaštićeni.
Sve posredovane informacije su zaštićene od pristupa treće strane, što vam osigurava bezbrižno i nesmetano poslovanje s pružateljem usluga.

Zaštita vaših osobnih podataka znači:

 • Nikada nećemo zlouporabiti vaše osobne podatke na bilo koji način.
 • Vaš kontakt i osobne podatke nećemo nikada dati bilo kojoj trećoj strani.
 • Vaš kontakt i osobni podaci mogu se otkriti trećoj strani samo uz vašu dozvolu.
 • Sve naše online aktivnosti su u skladu s europskim zakonodavstvom (GDPR – General Data Protection Regulation i Treaty Conventions ETS 108, ETS 181, ETS 185, ETS 189) i nacionalnim zakonodavstvom Republike Hrvatske (Zakon o zaštiti osobnih podataka, Zakon o elektroničkom poslovanju, itd.). Rukovanje informacijama koje davatelj dobiva o vama kada posjetite i koristite našu internet stranicu, podliježe politici privatnosti.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Trgovac prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze, za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, unaprijeđenije odnosa sa Kupcima te radi provjere drugih podataka neophodnih za online kupovinu.

Kakve podatke skupljamo?

Zt-Zgradarska Tehnika  d.o.o. za potrebe poslovanja skuplja sljedeće osobne podatke: ime i prezime, adresu i mjesto prebivališta, adresu elektronske pošte, kontakt telefonski broj, lozinku u šifriranom obliku te ostale podatke koje korisnik unese u obrasce na web mjestu zgradarska-tehnika.com.hr. Zt-Zgradarska Tehnika  d.o.o. ne odgovara za točnost podataka koje korisnik unese.

Radi osiguranja sigurnosti i dokazivosti skupljaju se i IP adrese s kojih korisnici pristupaju web mjestu. Pojedinom korisniku se u početku posjeta dodijeli kolačić sesije za identifikaciju i praćenje potrošačke košarice. Zt-Zgradarska Tehnika  d.o.o. može na korisnikov kompjutor spremiti i druge kolačiće, kao što su identifikacijski broj korisnika u šifriranom obliku (za prepoznavanje korisnika prilikom sljedećeg posjeta) i kolačiće sistema Google Analytics (analiza posjeta web stranici).

Kolačići sesije se u memoriju servera pohranjuju samo za vrijeme trajanja posjeta i brišu se nakon jednog sata neaktivnosti, dok su trajni kolačići pohranjeni na kompjutoru korisnika 2 godine, nakon toga postanu neaktivni.

S kime dijelimo vaše podatke

Zt-Zgradarska Tehnika  d.o.o. se obvezuje štiti osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca. (osim podataka koji su nužni poslovnim partnerima za izvršavanje dostave kupljenog proizvoda). Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.

Zt-Zgradarska Tehnika  d.o.o. ne bilježi broj vaše kreditne kartice niti pohranjuje transakcijske podatke. Zt-Zgradarska Tehnika  d.o.o. za naplatu kreditnih kartica koristi usluge treće strane, ovlaštene banke, koja enkripcijom štiti vaše podatke.

Nadopuna i brisanje osobnih podataka

Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka. Također Kupac/Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav). Kupac to može učiniti zahtjevom na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info @ zgradarska-tehnika.com.hr  i podaci će biti izbrisani bez odgađanja. Korisnik ima mogućnost podnošenja zahtjeva za brisanje u svakoj obavijesti koju primi od zgradarska-tehnika.com.hr putem maila odnosno može poslati e-mail poruku na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info @ zgradarska-tehnika.com.hr u kojoj navodi da se njegovi osobni podaci izbrišu.

Komentari

Kada posjetitelji napišu komentar na web-stranici mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, i također IP adresu posjetitelja kao i string korisničkog agenta preglednika kako lakše detektirali spam.

Moguće je da je anonimiziran string kreiran iz vaše adrese e-pošte (koji se također zove hash) dostavljen Gravatar servisu kako bi provjerili da li ga koristite. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

Medij

Ako prenesete sliku na web-stranicu, trebali bi izbjegavati prijenos slika koje imaju ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web-stranice mogu ih preuzeti i izdvojiti bilo koje podatke o lokaciji iz slika sa web-stranice.

Kontakt forme

Korisnik može specifična pitanja poduzeću Zt-Zgradarska Tehnika  d.o.o. postaviti i posredstvom kontaktnih obrazaca ili e-adresa objavljenih na web mjestu i na taj način operateru povjeriti navedene podatke. Oni će biti korišteni za rješavanje korisnikova pitanja. E-adrese navedene na web stranici nisu osobne, nego poslovne e-adrese. Dakle, nisu vezane uz jednu fizičku osobu nego podatke posredovane na taj način mogu obrađivati različite osobe – u cilju brzog i učinkovitog rješavanja korisnikova pitanja. Slanjem e-poruke posredstvom web obrasca ili na adrese navedene na tom web mjestu korisnik se slaže s općim uvjetima korištenja web mjesta zgradarska-tehnika.com.hr.

Čuvamo podatke iz kontakt forme 1 godinu zbog usluga korisnicima, ali ne koristimo podatke poslane kroz kontakt formu za marketinšku namjenu.

Sloboda izbora

Vi kontrolirate informacije koje pružate o sebi. Ako ste se odlučili da nećete posredovati neke od informacija pružatelju usluga, onda nećete biti u mogućnosti pristupiti nekim mjestima ili značajkama internet stranice.

Molimo korisnike koji se žele odjaviti iz zgradarska-tehnika.com.hr e-vijesti, a to nisu u mogućnosti sami učiniti klikom na odjavu, da nas kontaktiraju na e-mail info @ zgradarska-tehnika.com.hr. Ako ste promijenili svoje osobne podatke (poštansku adresu, e-mail adresu, fizičku adresu, telefonski broj), molimo vas da nas obavijestite o promjenama na e-mail info @ zgradarska-tehnika.com.hr

Automatsko bilježenje informacija (ne-osobne informacije)

Kad god pristupate internet stranici, općeniti, ne-osobni podaci (preglednik korisnika, broj posjeta, prosječno vrijeme posjeta na stranicama, posjećene stranice) bilježe se automatski (ne kao dio prijave). Ove informacije koristimo za mjerenje atraktivnosti naše internet stranice i poboljšanje sadržaja i upotrebljivosti. Vaši podaci nisu podložni daljnjem razmatranju i nisu otkriveni trećim stranama.

Dodaci za društvene mreže

zgradarska-tehnika.com.hr upotrebljava takozvane dodatke za društvene mreže („gumbe”) kao što su Facebook, Instagram, Google+ i Twitter.

Prilikom posjeta internetskim stranicama ovi se gumbi deaktiviraju prema zadanim postavkama, npr. neće poslati nikakve podatke odgovarajućim društvenim mrežama ako to sami ne odaberete. Da biste se mogli koristiti tim gumbima, morate ih aktivirati klikom na njih. Aktivni su sve dok ih ponovno ne deaktivirate ili izbrišete svoje kolačiće (Cookie).

Kolačići (Cookie)

Kolačići su neprimjetni dokumenti koji se privremeno čuvaju na tvrdom disku i omogućuju da naša stranica prepozna Vaše računalo kada nas sljedeći put posjetite na internet stranici.

Prema regulacijama EU, Zt-Zgradarska Tehnika  d.o.o. prije spremanja Cookie (“Kolačića”) mora zatražiti pristanak korisnika.

Posjećivanjem naše web trgovine zgradarska-tehnika.com.hr pristajete na uporabu i spremanje kolačića (cookie) na vašem krajnjem uređaju. Našem web-mjestu možete pristupiti i bez kolačića. Većina preglednika automatski prihvaća kolačiće. Spremanje kolačića na vašem uređaju možete onemogućiti tako da u pregledniku onemogućite primanje kolačića. Kolačiće u bilo kojem trenutku možete izbrisati s uređaja. Detaljne upute o ovom postupku možete pronaći tu.

Ako odlučite da ne želite primati kolačiće, neke od usluga na našem web-mjestu možda neće biti potpuno raspoložive.

Trgovac upotrebljava kolačiće i slične tehnologije, primjerice HTML5 web-spremište i lokalne zajedničke objekte (u nastavku teksta „kolačići”), za bilježenje korisničkih postavki i optimiziranje dizajna web-mjesta. Olakšavaju navigaciju i poboljšavaju iskustva korisnika web-mjesta.

Ako napišete komentar na našoj web-stranici, možete odabrati da spremite ime, adresu e-pošte i web-stranicu u kolačiće. Ovo je kako bi vam olakšali ponovno komentiranje, da ne morate ponovno unositi te informacije. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ako imate račun i prijavite se na ovu web-stranicu, postaviti ćemo privremeni kolačić kako bi utvrdili da li vaš preglednik prihvaća kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bi sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, i kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave biti će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić biti će spremljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i samo ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Kolačić istekne nakon 1 dana.

Kolačići treće strane

Ove kolačiće instalira treća strana, primjerice društvene mreže (Facebook, Instagram, Twitter). Njihova je glavna svrha integracija sadržaja s društvenih medija na našu stranicu, primjerice dodataka za dijeljenje sadržaja na društvenim mrežama. Informacije o načinu korištenja društvenim mrežama navedene su gore u odjeljku „Dodaci za dijeljenje sadržaja na društvenim mrežama”. Također postoji nekoliko vanjskih servisa ( Google Analytics i AdWords, Google AdSense) koji korisniku spremaju limitirane kolačiće (Kolačići od treće strane) .  Korisnici mogu isključiti iz analitičkog praćenja i poveznica. Detaljne upute o ovom postupku možete pronaći tu.

Google Analytics

Koristimo Google Analytics kako bi prikupili anonimne informacije o broju posjeta i najpopularnijim objavama.

Usluga web analitike među ostalim prikuplja podatke o web stranici s koje je posjetitelj došao, koje je podstranice posjetio ili kako često i koliko dugo pregledava određenu podstranicu. Web analitika se koristi za optimizaciju web stranice i kako bi se provela analiza oglašavanja na internetu.

Vlasnik servisa Google Analytics je Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, SAD.

Posjetitelj se može usprotiviti prikupljanju i obradi osobnih podataka koje je generirao Google Analytics, a koji su vezani uz korištenje web stranice zgradarska-tehnika.com.hr. Kako bi to ostvario, posjetitelj također može skinuti dodatak pregledniku koji se nalazi na https://tools.google.com/dlpage/gaoptout i instalirati ga. Ovaj dodatak putem JavaScripta daje Google Analyticsu do znanja da se informacije o posjeti web stranice od strane posjetitelja ne smiju prikupljati i obrađivati. Google instalaciju navedenog dodatka pregledniku smatra valjanim prigovorom protiv prikupljanja osobnih podataka.

Dodatne informacije i Googleove smjernice vezane uz zaštitu osobnih podataka mogu se naći na https://policies.google.com/privacy?hl=hr i https://www.google.com/intl/hr_ALL/analytics/learn/privacy.html

Google AdSense

Koristimo Google AdSense za prikaz Google oglasa.

AdSense upotrebljava kolačiće radi poboljšavanja oglašavanja. Obično se upotrebljavaju za ciljanje oglasa na temelju njihove relevantnosti za korisnika, za poboljšavanje izvješćivanja o izvedbi kampanje i za izbjegavanje ponovnog prikazivanja istih oglasa pojedinom korisniku.

Sami kolačići ne sadrže podatke koji otkrivaju identitet. Ovisno o postavkama izdavača i korisnika, podaci povezani s kolačićima koji se koriste u oglašavanju mogu se dodati korisnikovom Google računu.

Ako korisnik isključi prilagodbu oglasa pomoću Googleovih postavki oglasa, više neće primati prilagođeno oglašavanje od Googlea.

AdSense šalje kolačić u korisnikov preglednik nakon svakog pojavljivanja, klika ili neke druge aktivnosti koja rezultira pozivom našim poslužiteljima. Ako preglednik prihvati kolačić, kolačić se pohranjuje u preglednik.

AdSense najčešće šalje kolačić u preglednik kada korisnik posjeti stranicu koja prikazuje Google oglase. Stranice s Google oglasima uključuju oznake oglasa koje upućuju preglednik da zatraži sadržaj oglasa od naših poslužitelja. Kada poslužitelj isporuči sadržaj oglasa, šalje i kolačić. No, da bi se to dogodilo, stranica ne mora prikazivati Google oglase. Mora samo sadržavati naše oglasne oznake koje mogu učitati program za praćenje klikova ili piksel za praćenje pojavljivanja.

Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica

Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ako napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To je zato da možemo automatski prepoznati i odobriti buduće komentare, umjesto da ih držimo na čekanju za odobrenje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web-stranici, mi također pohranjujemo osobne podatke koje navedu u njihovim korisničkim profilima, Svi korisnici mogu vidjeti, urediti, ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme ( osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

Čuvamo unose kontakt forme šest mjeseci, zapise analitike godinu dana i zapise o prodaji kupcima pet godina.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ako imate račun na ovoj web-stranici, ili ste pisali komentare, možete zatražiti primanje izvozne datoteke osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

Gdje šaljemo vaše podatke

Komentari posjetitelja mogu se provjeriti putem automatske usluge za otkrivanje neželjene pošte.

Kako štitimo vaše podatke

Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala Kupca odnosno Korisnika i zgradarska-tehnika.com.hr odvija sigurnim protokolom.  Zaštitu podataka zgradarska-tehnika.com.hr uzima ozbiljno i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako Zt-Zgradarska Tehnika  d.o.o. provodi razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s Internet stranice zgradarska-tehnika.com.hr te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi. zgradarska-tehnika.com.hr vrši pohranu osobnih podataka kod pružatelja usluga unutar EU.

Kakve procedure imamo pripremljene u slučaju povrede podataka

U slučaju povrede podataka, potencijalnih ili stvarnih šaljemo obavijesti korisnicima preko emaila, kao što su interni sustav obavještavanja, kontakt mehanizmi, ili nagrade za pronalazak grešaka koda.
Server na kojem se nalazi ova internet stranica primjereno je zaštićen.

Objavljivanje promjena

Svaka promjena u našim pravilima o zaštiti osobnih podataka bit će objavljena na ovim internet stranicama. Korištenjem internet stranice korisnik prihvaća i suglasan je sa cijelim sadržajem ove politike privatnosti.

8. Mišljenje korisnika i ocjene proizvoda

Mišljenja, komentari i ocjene proizvoda koje daju korisnici ili posjetitelji su dio funkcionalnosti internet trgovine i namijenjeni su korisničkoj zajednici.

Trgovac ne odgovara za sadržaj mišljenja, komentara i ocjena proizvoda koje daju korisnici ili posjetitelji. Trgovac mišljenja, komentare i ocjene prije objave pregleda i odbaci ona koja su očite neistine, koja su uvredljiva, dovode ostale posjetitelje i korisnike u zabludu, opscena ili po mišljenju Trgovca ne nude nikakvu korist. Trgovac ne odgovara za informacije u  komentarima i ocjenama te se odriče bilo kakve odgovornosti koja proizlazi iz tih informacija.

S objavom mišljenja, komentara ili ocjena korisnik ili posjetitelj dozvoljava Trgovcu upotrebu ili objavu cijelog ili djelomičnog djela u svim elektronskim ili drugim medijima bez vremenskog ili nekog drugog ograničenja, ako su isti u poslovnom interesu Trgovca. To uključuje i objavu na oglasima ili druge vrste komunikacija. Autor mišljenja, komentara ili ocjene garantira da je vlasnik materijalnih i moralnih autorskih prava za napisana mišljenja, komentare i ocjene te da ih besplatno i vremenski neograničeno prepušta Trgovcu.

9. Odgovornost

Trgovac se trudi osigurati ažurnost i točnost informacija objavljenih na svojim stranicama. Unatoč tome, svojstva proizvoda, vrijeme isporuke ili cijene, mogu se promijeniti tako brzo da dobavljač ne uspije ispraviti podatke na Internetu pravovremeno. U tom slučaju će kupac biti obaviješten o promjenama i omogućiti će mu da odustane od kupnji ili zamijeni naručeni proizvod.

Iako dobavljač nastoji pružiti točne slike o prodajnim artiklima, sve snimljene fotografije su simboličke. Fotografije ne jamče svojstva proizvoda. Trgovac od trenutka slanja pošiljke naručenih proizvoda dostavljaču, ne odgovara za oštećenja, uništenje, gubitak, manjak sadržaja u pošiljci i otvaranje pošiljke. U navedenim primjerima korisnik (kupac) se mora obratiti dostavljaču i započeti postupak reklamacije. Trgovac će zajedno s dostavljačem učiniti sve da se reklamacija riješi u najkraćem roku.

10. Pritužbe i sporovi

Trgovac ima uspostavljen sustav rješavanja pritužbi. Korisnik (kupac) nas može nazvati na broj telefona +385 (0) 40-341-004ili se može obratiti na e-mail adresu info @ zgradarska-tehnika.com.hr.

Trgovac potvrđuje, u roku od pet radnih dana, da je primio pritužbu i javiti će kupcu koliko je potrebno za obradu iste te ga informirati o proceduri.

Trgovac je svjestan osnovne značajke potrošačkog spora, što se tiče sudskih sporova, te njegove asimetrije između ekonomske vrijednosti zahtjeva i troškova nastalih u rješavanju spora. Trgovac traži najbolji način za rješavanje bilo kakvih nesuglasica mirnim putem.

Svi eventualni sporovi rješavaju se putem hrvatskog materijalnog i procesnog prava, na sudu u Zagrebu. Svi odnosi i prava koji nisu obuhvaćeni ovim općim uvjetima poslovanja uređeni su Zakonom o obveznim odnosima, Zakonom o elektronskom tržišnom poslovanju i Zakonom o zaštiti potrošača.

11. Promjene u općim uvjetima poslovanja

Trgovac će, u slučaju promjene Općih uvjeta koji uređuju poslovanje internet trgovine, sigurnosti podataka i drugih područja koja su vezana uz poslovanje internet trgovine te u slučaju dopune Općih uvjeta poslovanja obavijestiti korisnike i posjetitelje na stranici zgradarska-tehnika.com.hr. Sve promjene počinju vrijediti s istekom osmodnevnog roka od objave promjena ili dopuna. Ako je promjena nužna zbog usklađivanja s propisima i zakonima ona može postati važeća i u kraćem roku.

Korisnik koji se ne slaže s promjenama ili dopunama mora u roku od 8 dana otkazati svoju registraciju. Korisnik može otkazati registraciju tako da da trgovcu pošalje pisanu izjavu o otkazivanju.

Zt-Zgradarska Tehnika  d.o.o

U Varaždinu

01.02.2023